Stage communicatie, marketing en social media

Job description

Bij Futurewhiz is onze missie om kinderen in staat te stellen te groeien door middel van gepersonaliseerd onderwijs. We richten ons op de groei van kinderen in het onderwijs met onze EdTech-platforms: Squla, WRTS en scoyo.

WRTS is een platform dat kinderen in het secundair onderwijs helpt bij de voorbereiding op hun schooltesten. Met 400.000 maandelijkse gebruikers is WRTS al meer dan 15 jaar hét platform om talen te leren. We zetten nu de eerste stappen om onze propositie uit te breiden om kinderen te helpen bij het voorbereiden van toetsen voor nog meer vakken, door middel van oefeningen, (video) uitleg en on-demand tutoring. We zijn op zoek naar een stagiair om ons team te komen versterken om deze volgende stappen te helpen realiseren. Ben je enthousiast over het maken van een impact op het leren van kinderen? Lees dan verder!


Wat ga je doen als stagiair?

Een stagiair gaat bij ons geen kopietjes maken of alleen maar koffie halen (is ook lastig als iedereen thuiswerkt ;). Wat mag je wel doen?

  • Vette posts bedenken en plaatsen die onze doelgroep (middelbare s​cholieren) aanspreekt. Geen probleem voor jou, want niet zo heel lang geleden was jij nog die doelgroep.
  • Ook pak je allerlei andere communicatie- en marketingwerkzaamheden op, zoals blogs schrijven, landingspagina’s opzetten en leuke acties voor leerlingen bedenken. Hoe creatiever, hoe beter. Heb jij een vet idee? Spreek dat dan vooral uit! Zijn we dol op.


Wat wij je vooral kunnen bieden is de ruimte en de juiste begeleiding om te leren. Ook kun je bij ons onderzoek doen voor je stageopdracht, als je die hebt. Kunnen wij ook nog wat van leren.

Job requirements

  • Je volgt een hbo of WO-opleiding richting marketing, communicatie of bedrijfskunde en hebt affiniteit met schrijven. -
  • Je bent een half jaar beschikbaar. Wanneer beginnen kan in overleg!
  • Je kunt uitstekend Nederlands spreken en schrijven en hebt goede Engelse communicatieve vaardigheden.
  • Je woont in Amsterdam, of kunt hier binnen een uur zijn.
  • Je bent creatief en bent op de hoogte van alle online ins en outs.
  • Je komt met frisse ideeën, pakt zelf dingen op en ‘nee’ ken jij niet.


Het Futurewhiz kantoor is gevestigd aan het Weesperplein in het centrum van Amsterdam. We houden van een informele maar professionele sfeer. Tijdens deze Corona-tijden proberen we creatief te zijn in het zien van elkaar door online evenementen te organiseren zoals een radioshow, samen koken en pubquizzen. Zodra alles weer normaal is, hebben we maandelijkse borrels, tafeltennistoernooien, terug naar back-to-school spellen, een jaarlijks kerstfeest en nog veel meer. Wij geloven dat een positieve en energieke, maar toch ontspannen werkomgeving niet alleen geweldig teamwerk aanmoedigt, maar ook essentieel is om ons team te motiveren om hoogwaardige producten te produceren.

Met de ambitie van WRTS om alle kinderen te laten groeien door middel van gepersonaliseerd onderwijs, biedt deze functie je een geweldige kans om bij te dragen aan dit doel.


*Stagevergoeding 350 EUR