Engagement Marketeer Squla

Job description

Weet jij hoe je mensen kan enthousiasmeren en activeren? Vind je het leuk om (e-mail) campagnes op te zetten en zo nóg meer ouders en leerkrachten enthousiast te maken voor leuk leren? Dan zoeken wij jou! Een veelzijdige rol voor een echte creatieve spin in het web!

Over Squla

Squla, onderdeel van Futurewhiz, is een populair educatief merk onder (basisschool)kinderen, ouders en leerkrachten. Dagelijks spelen 160.000 kinderen thuis en meer dan 500.000 kinderen op school de leukste quizzen en games. 

Onze missie is om kinderen spelenderwijs vooruit te helpen. Dit doen wij door dichtbij de belevingswereld van kinderen te blijven. En gebruik te maken van o.a. gaming elementen, aantrekkelijke UX-designs en actuele, wisselende content. Die content wordt gemaakt in samenwerking met specialisten en bijzondere partners, denk aan voetbalquizzen met de KNVB, de ruimte met André Kuipers en quizzen over de natuur met WWF!

Squla heeft zichzelf ambitieuze groeidoelstellingen gesteld en is daarom op zoek naar een creatieve Engagement Marketeer. Lijkt het jou leuk om samen met ons verder te bouwen aan ons mooie, innovatieve merk? Lees dan verder!


De rol

Je bent binnen Marketing onderdeel van het Loyalty Team. Dit team focust zich op het verder uitbouwen van de relatie met ouders en leerkrachten, door e-mails en relevante, creatieve activaties. 


Wat ga jij doen?

Als Engagement Marketeer ben je verantwoordelijk voor het bedenken en optimaliseren van (e-mail)campagnes om ouders en leerkrachten te activeren. Je hebt een centrale rol in het Marketing Team, omdat je aan de (e-mail)campagnes voor zowel bestaande klanten (ouders) als leerkrachten werkt. Maar deze rol is meer dan dat! Het doel is het creëren van loyaliteit en activatie, in de breedste zin van het woord. Hoe? Dat is aan jou! Wat dacht je van het bedenken en organiseren van webinars en events of het verzinnen van speciale acties voor leerkrachten én ouders die al lid zijn? Je werkt nauw samen met de Loyalty Manager, de Brand- en Online Managers, maar ook met onze Educatie Specialisten, Product Owners en de Customer Support-afdeling.

Als Engagement Marketeer bij Squla werk je voor verschillende doelgroepen: ouders en leerkrachten. Maar ook binnen die doelgroepen maken we onderscheid. Een ouder met een kind in de onderbouw, heeft logischerwijs andere behoeften dan een ouder met een kind in de bovenbouw. Segmentatie is daarom belangrijk!

Je schrijft nieuwe content, werkt samen met bloggers, creëert nieuwe doelgroepen en je stelt A/B testen op. Je bent verantwoordelijk voor het schrijven en inplannen van alle wekelijkse e-mailcampagnes. Hierbij houd je nauwlettend de customer insights in de gaten, baseer je je op data die dagelijks binnenkomt via onze kanalen en pas je de nieuwste trends toe.

Job requirements

Wie ben jij?

Communicatie en marketing zitten in je bloed en je kunt effectief en efficiënt werken in een snel veranderende omgeving. Je bent creatief, houdt van schrijven en kan je goed verplaatsen in de verschillende doelgroepen. Je vindt het leuk om je te verdiepen in onze marketing data systemen en gaat hier zelfstandig mee aan de slag. Je hebt een ondernemende, proactieve instelling, en bent een echte teamplayer. Verder vinden we de volgende punten belangrijk:

 

  • Jij hebt HBO-WO werk en denkniveau;

  • Jij hebt circa 1-3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;

  • Je bent een talent in het schrijven van sterke, commerciële teksten die onze doelgroep raken; 

  • Je hebt ervaring met programma’s als Mailchimp, e-mailmarketing systemen bijv. Salesforce, Selligent of Customer.io en Wordpress;

  • Je hebt een oog voor detail, jij mist geen enkel design- of typefoutje;

  • Je bent in staat om meerdere projecten tegelijkertijd zelfstandig te managen. Je werkt gestructureerd, hebt overzicht en je bent een kei in het maken van planningen.

  • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op e-mailmarketing-gebied en beoordeelt welke relevant zijn voor Squla;

  • Je bent commercieel ingesteld;

  • Online en analytisch sterk en cijfermatig onderlegd is een pré;

  • Photoshop en Illustrator-ervaring is een pré.

 

Waarom solliciteren?

Wij zijn een groeiende organisatie met grote ambities; ons doel is om zoveel mogelijk kinderen op een leuke manier wijzer te maken en met (meer) zelfvertrouwen naar school te laten gaan. In 2020 zijn wij een B corp geworden. B Corporations zijn organisaties die erin slagen een goed evenwicht te creëren tussen purpose en profit. Lees hier meer over hoe wij dat doen!

Daarnaast speelt Fun een centrale rol in onze producten, maar ook zeker in onze organisatie! Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd zoals, een donderdagmiddagborrel, tafeltennis- en pooltoernooien, de Back-to-School-games en een jaarlijkse skitrip. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur? Reageer dan snel! Voeg naast je motivatiebrief en cv ook enkele voorbeeldteksten toe, zodat we een eerste indruk van jouw manier van schrijven krijgen.