Email Marketeer

Job description

Ben je een copywriter in hart en nieren? Vind je het leuk om e-mail campagnes op te zetten om nog meer ouders en leerkrachten enthousiast te maken voor leuk leren? Dan zijn wij op zoek naar jou! Een veelzijdige rol voor een echte creatieve spin in het web!

FULL-TIME · AMSTERDAM

Over Squla:

Het moederbedrijf van Squla is Futurewhiz. Squla is het merk voor basisschoolkinderen, WRTS voor het voortgezet onderwijs. Wij bieden toegankelijke en effectieve manieren om kinderen te laten groeien. Voor Squla doen we dit door leren leuk te maken en dichtbij de belevingswereld van kinderen te blijven, o.a. door gaming elementen, UX-design en gebruik van data.

Squla is een populair merk bij kinderen, ouders en leerkrachten. Squla is in Nederland de enige in haar soort en naast een merknaam ook als aparte categorie te beschouwen. Squla heeft zichzelf ambitieuze groeidoelstellingen gesteld en is daarom op zoek naar een creatieve E-mail Marketeer. Lijkt het jou leuk om samen met ons verder te bouwen aan ons sterke, innovatieve merk? Lees dan verder!

De rol:

Je bent binnen Marketing onderdeel van het Loyalty Team. Dit team focust zich op verder uitbouwen van de relatie met ouders en leerkrachten en het bedenken van relevante activaties. 


Wat ga jij doen?

Als E-mail Marketeer ben je verantwoordelijk voor het bedenken en optimaliseren van e-mailcampagnes. Je hebt een centrale rol in het Marketing team, omdat je aan de email stromen voor zowel bestaande klanten als leerkrachten werkt. Dit betekent dat je nauw samenwerkt met de brand managers en de loyalty manager maar ook met onze educatie specialisten, product owners en de customer support afdeling.

De focus bij e-mailmarketing ligt op het segmenteren op de verschillende groepen (kleuters en peuters, middenbouw en bovenbouw), maar ook op abonnements type, speelgedrag en de verschillende aankoopmotieven. Je schrijft nieuwe content, werkt samen met bloggers, creëert nieuwe doelgroepen en templates en je stelt A/B testen op. Je bent verantwoordelijk voor het schrijven en inplannen van alle wekelijkse e-mail campagnes. Hierbij houd je nauwlettend de customer insights in de gaten, baseer je je op de data die dagelijks binnenkomt via onze kanalen en pas je nieuwe trends toe.

Job requirements

Wie ben jij?

Communicatie en marketing zitten in je bloed en je kunt effectief en efficiënt werken in een snel veranderende omgeving. Je bent creatief, houdt van schrijven en kan je goed verplaatsen in de verschillende doelgroepen. Je vindt het leuk om je te verdiepen in onze marketing data systemen en gaat hier zelfstandig mee aan de slag. Je hebt een ondernemende, proactieve instelling, en bent een echte teamplayer. Verder vinden we de volgende punten belangrijk:

 

  • Jij hebt HBO-WO werk en denkniveau;

  • Jij hebt circa 1-3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;

  • Je bent een talent in het schrijven van sterke, commerciële teksten die onze doelgroep raken;

  • Je hebt ervaring met programma’s als Mailchimp, e-mail marketing systemen bijv. Salesforce, Selligent of Customer.io en Wordpress;

  • Je hebt een scherp oog, jij mist geen enkel design- of typefoutje;

  • Je bent in staat om meerdere projecten tegelijkertijd zelfstandig te managen. Je werkt gestructureerd, hebt overzicht en je bent een kei in het maken van planningen;

  • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op e-mailmarketing-gebied en beoordeelt welke relevant zijn voor Squla;

  • Je bent commercieel ingesteld;

  • Online en analytisch sterk en cijfermatig onderlegd is een pré;

  • Photoshop en Illustrator-ervaring is een pré.

 

Waarom solliciteren?

Wij zijn een organisatie met grote ambities; ons doel is om zoveel mogelijk kinderen op een leuke manier wijzer te maken en met (meer) zelfvertrouwen naar school te laten gaan. Er liggen daarom veel kansen en jij kan hier een belangrijke rol in spelen!

Daarnaast speelt fun een centrale rol in onze producten maar ook in onze organisatie. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd zoals, een donderdagmiddagborrel, tafeltennis- en pooltoernooien, de Back-to-School-games en een jaarlijkse skitrip. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur? Reageer dan snel! Voeg naast je motivatiebrief en cv ook enkele voorbeeldteksten toe, zodat we een eerste indruk van jouw manier van schrijven krijgen.