E-mail Campagne Marketeer

Job description

Vind je het leuk om elke dag duizenden kinderen nieuwe dingen te leren? Ben jij zelf ook leergierig en bouw jij graag mee aan een merk dat kinderen spelenderwijs wijzer maakt? Dan zijn wij op zoek naar jou! Een veelzijdige rol voor een echte creatieve spin in het web!
FULL-TIME · AMSTERDAMOver Squla:


Het moederbedrijf van Squla is Futurewhiz. Squla is het merk voor basisschoolkinderen, WRTS voor het voortgezet onderwijs. Wij bieden toegankelijke en effectieve manieren om kinderen te laten groeien. Voor Squla doen we dit door leren leuk te maken en dichtbij de belevingswereld van kinderen te blijven, o.a. door gaming elementen, UX-design en gebruik van data.

Squla is een populair merk bij kinderen, ouders en leerkrachten. Squla is in Nederland de enige in haar soort en naast een merknaam ook als aparte categorie te beschouwen. Squla heeft zichzelf ambitieuze groeidoelstellingen gesteld en is daarom op zoek naar een creatieve E-mail & Campagne Marketeer. Bouw jij verder aan dit sterke, innovatieve online merk dat voor kinderen de associatie heeft met leuk leren en voor ouders een hulp en inspiratiebron is bij het ondersteunen van hun kinderen t.b.v. school?


De rol:

Je bent onderdeel van het Marketing Team. Dit team focust zich op het vergroten van de brand awareness en het verder uitbouwen van het Squla merk. Dit doen we op alle kanalen, zowel online als offline.Wat ga jij doen?

Als E-mail & Campagne Marketeer ben je verantwoordelijk voor het bedenken en optimaliseren van e-mailcampagnes en het opzetten en uitrollen van activatie campagnes. Je hebt een centrale rol in het Marketing team, omdat je aan de email stromen en de campagnes voor zowel nieuwe als bestaande klanten werkt. Dit betekent dat je nauw samenwerkt met de online managers, brand managers en de loyalty manager maar ook met onze educatie specialisten, product owners en de customer support afdeling.

De focus bij e-mailmarketing ligt op het segmenteren op de verschillende groepen (kleuters en peuters, middenbouw en bovenbouw), maar ook op de verschillende aankoopmotieven. Je schrijft nieuwe content, werkt samen met bloggers, creëert nieuwe doelgroepen en templates en je stelt A/B testen op. Hierbij houd je nauwlettend de customer insights in de gaten, baseer je je op de data die dagelijks binnenkomt via onze kanalen en pas je nieuwe trends toe.

Daarnaast start je nieuwe Marketing campagnes op en manage je het gehele project van concept en creatie tot het plaatsen van content op de diverse kanalen. Jij bent een sterke projectmanager, je overziet alles en zorgt voor duidelijke planningen en briefings. Je stuurt designers en leveranciers aan en ontwikkelt samen met hen online en offline assets. Jij bent de spil tussen de verschillende afdelingen en zorgt dat iedereen goed en tijdig geïnformeerd is.Job requirements

Wie ben jij?

Communicatie en marketing zitten in je bloed en je kunt effectief en efficiënt werken in een snel veranderende omgeving. Je bent creatief, zowel in de uitvoering als in het bedenken van nieuwe acties. Je hebt een ondernemende, proactieve instelling, neemt veel initiatief en je bent een echte self starter. Verder vinden we de volgende punten belangrijk:


  • Jij hebt HBO-WO werk en denkniveau;
  • Jij hebt circa 2-3 jaar ervaring in een soortgelijke functie;
  • Je bent een talent in het schrijven van sterke, commerciële teksten die onze doelgroep raken en je vindt dit ook leuk om te doen.
  • Je hebt ervaring met programma’s als Mailchimp, Customer.io en Wordpress
  • Je hebt een scherp oog, jij mist geen enkel design- of typefoutje.
  • Je bent in staat om meerdere projecten tegelijkertijd zelfstandig te managen. Je werkt gestructureerd, hebt overzicht en je bent een kei in het maken van planningen.
  • Je bent op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op e-mailmarketing-gebied en beoordeelt welke relevant zijn voor Squla;
  • Je bent commercieel ingesteld
  • Online en analytisch sterk en cijfermatig onderlegd is een pré;
  • Photoshop en Illustrator-ervaring is een pré.


Waarom solliciteren?

Wij zijn een organisatie met grote ambities; zoveel mogelijk kinderen op een speelse manier wijzer te maken en met meer zelfvertrouwen naar school te laten gaan. Er liggen daarom veel kansen en je kan hier een belangrijke rol in spelen!

Daarnaast speelt Fun een centrale rol in onze producten maar ook in onze organisatie. Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd zoals, een donderdagmiddagborrel, tafeltennis- en pooltoernooien, de Back-to-School-games en een jaarlijkse skitrip. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur? Reageer dan snel!