Customer Experience Hero

Job description

Mails beantwoorden, onze gebruikers zo goed mogelijk helpen, meedenken met het verbeteren van onze Customer Support afdeling en het invoeren en uploaden van woordenlijsten van uitgevers. Hoe wij het ooit hebben kunnen redden zonder jou? Wij weten het ook niet! Solliciteer nu op onze spiksplinternieuwe vacature voor Customer Experience Hero!

 

Wat is jouw rol?

Wij zijn op zoek naar extra oproepkrachten die ons team kunnen verblijden met hun sprankelende persoonlijkheid! En natuurlijk ook met hun inzet op de werkvloer. Tijdens een werkdag bij WRTS probeer je gebruikers zo goed mogelijk te woord te staan via e-mail of social media, jij helpt bugs traceren en geeft deze door aan de juiste afdeling en denkt mee over hoe we onze gebruikers nog enthousiaster kunnen maken.

 

Werken op oproepbasis betekent dat we je inzetten wanneer dat nodig is, dit kan per maand variëren. In het hoogseizoen (augustus tot en met november) kunnen wij je soms wel 4 tot 5 dagen per week hard gebruiken, maar de rest van het jaar hebben we je hulp misschien één of twee keer per week nodig. Wij werken met een flexibel rooster. Tijdens het hoogseizoen is er ook een mogelijkheid om in het weekend of in de avond vanuit huis te werken.

 

Wie zijn wij?

WRTS is al jaren het grootste en bekendste online overhoorprogramma van Nederland! Met 300.000 gebruikers per maand zorgen we er al 15 jaar voor dat iedereen snel en gemakkelijk woorden en begrippen kan leren. Onze gebruikers zitten voornamelijk op de middelbare school (12 tot 18 jaar).

 

We hebben een enthousiast en professioneel team van 14 mensen. Deze zomer lanceren we een vernieuwde WRTS waarin we onze gebruikers beter kunnen ondersteunen in het maken van hun huiswerk en het leren voor hun toetsen/examens. Jij kunt deel uitmaken van dit nieuwe avontuur!

 

 

 

Job requirements

Wie ben jij?

Het is belangrijk dat je:

  • enthousiast bent en je niet laat kisten door een beetje chaos;
  • je het woord ‘Hippopotomonstrosesquippedaliofobie’ kunt spellen zonder het te googelen. Nee grapje, maar je beheerst de Nederlandse taal als geen ander;
  • zelfstandig kunt werken en snel dingen oppakt;
  • oplossingsgericht bent en de gebruiker op de 1e plaats zet;
  • meedenkt over hoe wij ons werk nog beter kunnen doen;
  • tech-savvy bent met tablets en smartphones;
  • je kunt redden in Excel;
  • jezelf verstaanbaar kunt maken in het Engels;
  • 1 tot 4 dagen per week beschikbaar bent (voor de eerste inwerkmaand bij voorkeur meerdere dagen per week beschikbaar).