Brand Marketing Stage Squla

Job description

Wil jij stage lopen bij een online oefenplatform dat kinderen op een leuke manier laat leren? Wil jij veel verschillende dingen leren in het marketingvak? En vind je het leuk om campagnes op te zetten om ouders zo nóg enthousiaster te maken voor Squla? Dan zoeken wij jou voor deze veelzijdige stageplek voor een echte hands-on en creatieve spin in het web!

De rol

Je bent binnen Marketing onderdeel van het Brand Team. Dit team focust zich op de groei, bekendheid en populariteit van het merk Squla bij ouders, door het opzetten van pakkende campagnes, scherpe positionering en relevante boodschappen die aansluiten bij de klantbehoeftes.

Squla is een snelgroeiende organisatie en dat geeft veel mogelijkheden om direct mee te werken aan de lopende (marketing)projecten. Van social media en e-mailmarketing, tot campagne management, het aansturen van designers en bloggers en copywriting; je krijgt de mogelijkheid om alle facetten van marketing in de praktijk te ervaren. Doordat we een klein team zijn, worden je ideeën gehoord en kun je echt van betekenis zijn. Je krijgt veel vrijheid om zelf dingen op te pakken en naast het uitvoeren mag je ook veel zelf bedenken. Hierbij combineer je je creativiteit met commerciële marketing skills. Je wordt begeleid door de Brand Marketeer. Je werkt nauw samen met de Loyalty Manager, de Brand- en Online Managers, maar ook met onze Educatie Specialisten, Product Owners en de Customer Support-afdeling.


Wat ga jij doen?

 • Het bedenken en schrijven van e-mailcampagnes om ouders te enthousiasmeren om lid te worden van Squla, het opzetten van A/B testen en het analyseren en optimaliseren ervan. Hierbij schrijf je vanuit de doelgroep en baseer je je op data die dagelijks binnenkomen via onze kanalen

 • Het managen van onze social media owned channels (Facebook, Instagram, TikTok en YouTube)

 • Het meewerken aan Squla-campagnes (gericht op nieuwe leden): van campagneteksten schrijven voor website en promotiemateriaal uitzetten bij designers, tot het ontwikkelen van banners en het briefen van bloggers

 • Het promoten van nieuwe content op het platform (gericht op bestaande leden): op de website, op social media, in creatieve downloads en online banners

 • Het ontwikkelen van bannercampagnes voor display

 • Het naar een next level brengen van ons Pinterest account

Job requirements

Wie ben jij?

Communicatie en marketing zitten in je bloed en je kunt effectief en efficiënt werken in een snel veranderende omgeving. Je bent creatief, houdt van schrijven en je kunt je goed verplaatsen in de verschillende doelgroepen. Je hebt een ondernemende, proactieve instelling én je bent een echte teamplayer. Verder vinden we de volgende punten belangrijk:


 • Je volgt een HBO/WO studie in de richting van communicatie of media management;

 • Je zit in je derde of vierde leerjaar en zoekt een meewerk- en of beroepsvoorbereidende stage;

 • Je bent een talent in het schrijven van sterke, commerciële teksten die onze doelgroep raken;

 • Je hebt een oog voor detail, jij mist geen enkel design- of typefoutje;

 • Je bent in staat om meerdere projecten tegelijkertijd zelfstandig te managen. Je werkt gestructureerd, hebt overzicht en je bent een kei in het maken van planningen.

 • Je bent commercieel ingesteld;

 • Je hebt ervaring met Photoshop en Illustrator;

 • Ervaring met programma’s als Mailchimp, Wordpress en e-mail marketing systemen is een pré


Over Squla

Squla, onderdeel van Futurewhiz, is een populair, educatief merk onder (basisschool)kinderen, ouders en leerkrachten. Dagelijks spelen ruim 160.000 kinderen thuis en meer dan 500.000 kinderen op school de leukste quizzen en games.

Onze missie? Kinderen spelenderwijs vooruit helpen! Dat doen wij door dichtbij de belevingswereld van kinderen te blijven. En gebruik te maken van o.a. gaming elementen, aantrekkelijke UX-designs en actuele, wisselende content. Die content wordt gemaakt in samenwerking met specialisten en bijzondere partners, denk aan voetbalquizzen met de KNVB, de ruimte met André Kuipers en quizzen over de natuur met WWF!

Waarom solliciteren?

Wij zijn een groeiende organisatie met grote ambities; ons doel is om zoveel mogelijk kinderen op een leuke manier wijzer te maken en met (meer) zelfvertrouwen naar school te laten gaan. In 2020 zijn wij een B corp geworden. B Corporations zijn organisaties die erin slagen een goed evenwicht te creëren tussen purpose en profit. Lees hier meer over hoe wij dat doen!

Daarnaast speelt ‘fun’ niet alleen een centrale rol in onze producten, maar ook in onze organisatie! Er worden veel leuke activiteiten georganiseerd zoals, een donderdagmiddagborrel, tafeltennis- en pooltoernooien, de Back-to-School-games en een jaarlijkse skitrip. Ben jij klaar voor een nieuw avontuur? Reageer dan snel! Voeg naast je motivatiebrief en cv ook enkele voorbeeldteksten toe, zodat we een eerste indruk van je manier van schrijven krijgen.